In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Понедељак, 23. Октобар 2017
04:30


РАДИО ВАЉЕВО 95,8 MHz

Слушајте нас уживо
(кликните на слику слушалица)


РАДИО ВАЉЕВО 2 - 103,5 MHz

Највећи хитови домаће забавне, народне и староградске музике

Слушајте нас уживо
(кликните на слику звучника)

ТРЕНУТНО СЛУШАТЕ...

Muzika i EPP

КУРСНА ЛИСТА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер


САСТАНАК У ВЛАДИ


Написао 
среда, 02 децембар 2015 13:16

Делегација општине Лајковац је у петак 27. новембра имала састанак у Влади Републике Србије поводом решавања инфраструктурних проблема општине Лајковац. Делегацију су чинили председник Живорад Бојичић, заменик председника Андрија Живковић и помоћник директора Дирекције за уређење и изградњу општине Лајковац Предраг Мирковић. У разговору су учествовали државни секретари министарстава грађевине, пољопривреде и финансија, представници ЈП „Путеви Србије" и Сталне конференције градова и општина.

Састанком је председавао Дејан Трифуновић, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Учествовали су и државни секретари овог министарства Миодраг Поледица, Милана Ракић и Имре Керн, као и помоћници министра Ђорђе Милић, (Сектор за просторно планирање, урбанизам и становање), Александар Симић, (Сектор за инспекцијски надзор), Зоран Илић, (Сектор за ваздушни саобраћај) и Лепосава Сојић, помоћник министра у Сектору за водни саобраћај.

Инфраструктурни проблеми које је на овом значајном састанку изнело руководство Општине Лајковац су: Реконструкција путне инфраструктуре оштећене приликом изградње аутопута, Регулација речних токова Колубаре и Љига као дела главног пројекта деонице аутопута Лајковац-Љиг, Проблем пресеченог одводњавања на државном путу М-4 и Утврђивање нове трасе на државном путу 145 и 146.

За први проблем констатовано је да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са компанијама „Shandong" и „Azvirt" постигло договор у оквиру чега је сачињен Нацрт споразума, којим је предвиђено да се дефинишу све трасе на путној мрежи оштећене од стране извођача радова и да се након извођења врате у првобитно стање, у дефинисаним роковима.

По питању регулације речних токова Колубаре и Љига договорен је састанак са представницима ЈВП „Србијаводе" и Републичком дирекцијом за воде за среду 2. децембар. Након измене Главног пројекта, Општина ће приступити поступку експропријације и дефинисању јавног интереса. Измена Главног пројекта ће бити реализована начином неугрожености становништва и објеката.

У вези пресеченог одводњавања на путу М-4 идентификована је грешка у пројекту, којим је извођач вршио радове. Државни секретар Милана Ракић је евидентирала проблем.

Председници општина Лајковац и Уб су покренули поступак измештања трасе државног пута другог реда број 145 ( Стублине – Бргуле – Липњак – Јабучје – Лајковац), услед ширења рударског копа. Сектор за друмски транспорт, путеве и безбедност саобраћаја Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је у координацији са општинама Уб и Лајковац по овом питању.

На састанку је дефинисано јда Општина Лајковац нема проблем у домену израде планске документације. Увидом у контролу рада Општинске управе Лајковац констатовано је да Општина спремно примењује Закон о планирању и изградњи.

Прочитано 226 пута

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Банер

ТРЕНУТНО НА ВЕЗИ

Имамо 37 гостију на мрежи
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер