In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Понедељак, 23. Октобар 2017
04:31


РАДИО ВАЉЕВО 95,8 MHz

Слушајте нас уживо
(кликните на слику слушалица)


РАДИО ВАЉЕВО 2 - 103,5 MHz

Највећи хитови домаће забавне, народне и староградске музике

Слушајте нас уживо
(кликните на слику звучника)

ТРЕНУТНО СЛУШАТЕ...

Muzika i EPP

КУРСНА ЛИСТА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер


  • АНЂЕЛИ ЧУВАРИ И ПИНОКИО У 2015.

НОВИ ПРОСТОР, БРОЈНЕ ПРЕДСТАВЕ И НАГРАДЕ


петак, 25 децембар 2015 14:15

У саопштењу Удружења ''Анђели чувари'' објављеном поводом годишње конференције, Весна Лазић, секретар хуманитарног Удржења је рекла:''Још једном ћемо се осврнути на све оно чиме се наше Удружење ''Анђели чувари'' и Креативна радионица ''Пинокио'' бавили у години на измаку.

На самом почетку морам да Вам кажем да сам веома срећна што дуги низ година у континуитету стајем пред вас, поносна на много тога што моји сарадници и ја успевамо у веома тешким условима да реализујемо а све на добробит деце и људи из рањивих категорија којима је помоћ и најпотребнија.

Могу да се похвалим да смо 2015. Год дочекали у новом бољем простору који задовољава високе стандарде за боравак деце, па је то разлог што сам се одлучила да се ова конференција за новинаре одржава баш у њему, јер желим да се и ви још једном уверите колико се трудимо да најмлађи овде заиста уживају.

Поред новог простора у који смо се уселили у Карађорђевој 35, Удружење „ Анђели чувари „ и Креативна радионица ''Пинокио'' памтиће 2015 годину и по бројним активностима у које смо уложили много труда, знања и напора да би их реализовали. Али успели смо. Кренимо редом.

Малишани Креативне радионице ''Пинокио'' са својим програмима, које су реализовали уз свесрдну помоћ нашег стручног тима учествовали су на Змајевим дечјим играма у Новом Саду, затим у Београду на Дечјем сајму, на ''Дан планете Земље'' а мали Пинокијевци су са својим позоришним комадом Прича о Елзи и Ани одлично представили на Драмском фестивалу за децу у Валјеву.

Уз богат програм, уводили смо децу и у српске народне обичаје прослављајући заједно са њима на традиционалан начин школску славу Светог Саву. Посебно је важно да нагласим да је Креативна радионица „Пинокио „ по први пут ове године у оквиру Тешњарских вечери свих седам дана организовала програме за децу на нашој летњој позорници, а наши суграђани су могли да виде на великој сцени представу ''Лепотица и Звер'' у извођењу наших малишана. Бележимо и успешне наступе наших малишана у Центру за културу Ваљево, затим гостовања за дечју недељу у Дому културе Уб, као и у школи у Драчићу. Од ове школске године Пинокио има и своју предшколску групу у целодневном боравку. У фебруару ове године организовали смо зимовање а у јулу смо уприличили и одлазак наше деце на море што је била добра прилика да уз уживање и игру реализујемо и креативне програме прилагођене тим амбијентима. Наравно да кад се неко посвети свом раду и то ради од срца, то доноси и резултате. Овог пута издвојићу прву награду за групни рад предшколске групе на конкурсу Завода за јавно здравље на тему ''Здрава храна, од њиве до тањира''.

Били смо и добар пример добре праксе шабачких студената, будућих васпитача, које смо недавно угостили. Одобрена су нам и два пројекта, један у области социјалне заштите а други у сфери јавних радова. Имали смо част да ове године угостимо и разговарамо о будућој сарадњи са две шведске организације, које су имале много комплимената за наш рад, а сви знамо колико су високи њихови стандарди. Ми смо континуирано присутни за побољшање материјалног положаја најугроженијих, тако да је у оквиру тога реализована донација у висини од око 50 000 еура од стране наших шведских пријатеља. То је био само делић активности Удружења ''Анђели чувари'' и Креативне радионице ''Пинокио''.

Оно што с поносом морам да истакнем је да смо у овом месецу напунили 15 година нашег постојања и успешног рада, што у земљи Србији није било нимало лако постићи. Наравно, сви ће те бити позвани а обележићемо јубилеј 15. јануара у свечаној сали музичке школе од 18 часова.

Пре тога Вас позивам да и ове године дођете на већ традиционалну манифестацију ''Новогодишња бајка'' која ће се 16. пут за редом одржати у уторак, 29. децембра од 18 часова на великој сцени Центра за културу Ваљево. Уз богат културни програм наших пријатеља из Куд Ђердан и наше представе ''Мачке из високог друштва'' коју изводе наши Пинокијевци, уживаће и ове године деца из свих рањивих категорија, деца наших пријатеља, наших Пинокијеваца и која ће том приликом добити и новогодишње поклоне. Тешком муком, али смо ипак успели да захваљујући људима који осећају туђу муку обезбедимо 872 новогодишња поклона, за наше мале суграђане који не живе у изобиљу. Овом приликом захваљујем се свим хуманим људима који су нам помогли да измамимо осмехе наших малих ваљеваца које живот није мазио.

Уз захвалност што сте се одазвали данашњем позиву и уз жељу да и убудуће квалитетно и успешно сарађујемо ја Вам желим срећне Новогодишње и Божићне празнике у 2016 години. Хвала вам зато што нас пратите и што сте уз нас и нашу децу'' - навела је у свом обраћању Весна Лазић, секретар хуманитарног удружења Анђели чувари.

Прочитано 247 пута Последњи пут измењено петак, 25 децембар 2015 14:28

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Банер

ТРЕНУТНО НА ВЕЗИ

Имамо 44 гостију на мрежи
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер