In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Недеља, 24. Септембар 2017
21:06


РАДИО ВАЉЕВО 95,8 MHz

Слушајте нас уживо
(кликните на слику слушалица)


РАДИО ВАЉЕВО 2 - 103,5 MHz

Највећи хитови домаће забавне, народне и староградске музике

Слушајте нас уживо
(кликните на слику звучника)

ТРЕНУТНО СЛУШАТЕ...

Muzika i EPP

КУРСНА ЛИСТА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер


  • ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ВАЉЕВА

СТАБИЛИЗАЦИЈА СИТУАЦИЈЕ НАКОН ОБИЛНИЈИХ СНЕЖНИХ ПАДАВИНА


понедељак, 04 јануар 2016 18:09

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је данас одржао седницу у ужем саставу. Седници су присуствовали директори градских јавних и републичких предузећа и представници града Ваљева.

На тој седници су донети следећи закључци:

На територији града Ваљева десиле су се обилне снежне падавине дана 03.01.2016. године. Процењује се да је на неким деловима територије пало и до 50 цм снега за 24 часа. До овог тренутка није добијено званично саопштење о количини падавина од РХМЗ.

ЈП Дирекција за путеве и изградњу града Ваљева је активирала зимску службе за одржавање улица и путева и они су у границама могућности обавили посао на чишћењу улица које су у Програму зимског одржавања.

Главни путни правци су рашчишћени и проходни. Предузећа Инграп омни доо у делу градских улица и локалних и некатегорисаних путева, Предузеће за путеве (ПЗП) на регионалним и магистралним путевима и Сава коп на територији Дивчибара изводили су радове на рашчишћавању снега са свом расположивом механизацијом. У току дана ће се активирати и остале јавне службе на рашчишћавању преосталих улица и јавних површина.

Подсећају се грађани на обавезу чишћења тротоара испред стамбених објеката и локала које користе.

Рад јавних предузећа која задовољавају комуналне потребе грађана, се одвија у отежаним условима на задовољавајућем нивоу. Предлаже се оспособљавање ЈКП Видрака за послове уклањање снега са тротоара, паркинга и других јавних површина.

Налаже се Јавним комуналним предузећима која се баве наведеним пословима да у наредном периоду повећају степен свог ангажовања.

Услед снежних падавина дошло је до прекида на неким градским и приградским линијама саобраћаја.

Налаже се превозницима да обезбеде функционисање линија које су уговорене.

У Одсеку за ванредне ситуације уводи се дежурство на телефону 014/294-715 у периоду 7,30 – 19,30 часова. На овај број се могу пријавити проблеми до којих може доћи услед непроходности улица и путева а којима се обезбеђује прилаз болесним и угроженим лицима.

Број телефона у ЈП Дирекцији, која спроводи у дело Програм зимског одржавања улица и путева (Програм зимског одржавања путева и улица), је 014/31-50-146, у времену од 7,30 – 19,30 часова.

Штаб ће редовно заседати и даваће се саопштења о временској ситуацији и ангажовању јавног сектора на превентивном деловању и отклањању последица невремена.

Према прогнози РХМЗ у периоду 04-06.01.2016. године очекује се појава ледене кише. Делимична стабилизација времена се очекује од 08.01.2016. године.

У ноћи недеље на понедељак, 3. на 4. јануар, око 23 часа дошло је до пуцања цевовода на углу Улица Омладинске и Радничке. Изузетним залагањем руководства и радника ЈКП Водовода Ваљево квар је превазиђен пар сати након поноћи и успостављено је нормално снабдевање Града водом. Радови су обављени на температури од -14ºC.

Према изјави надлежних за Дневник Радио Ваљева, успостављено је алтернативно снабдевање преко цеви промера 1000 м м.

У недељу, 03.01.2016. године у саобраћајној несрећи у месту Млађево на пружном прелазу, воз је ударио у путничко возило при чему је смртно страдала једна особа.

Неопходно је у наредном периоду, у сарадњи са ЈП Железнице подићи безбедност на пружним прелазима, закључено је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева.

Штаб за ванредне ситуације ће заседати и наредних дана, до окончања проблема са падавинама и објављивати редовно информације о функционисању града.

Прочитано 391 пута

1 коментар

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Банер

ТРЕНУТНО НА ВЕЗИ

Имамо 5 гостију на мрежи
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер