In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Понедељак, 23. Октобар 2017
04:30


РАДИО ВАЉЕВО 95,8 MHz

Слушајте нас уживо
(кликните на слику слушалица)


РАДИО ВАЉЕВО 2 - 103,5 MHz

Највећи хитови домаће забавне, народне и староградске музике

Слушајте нас уживо
(кликните на слику звучника)

ТРЕНУТНО СЛУШАТЕ...

Muzika i EPP

КУРСНА ЛИСТА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер


  • МОДЕРНА ГАЛЕРИЈА 26. ДЕЦЕМБРА У ПОДНЕ

''РАСПЕЋЕ'' МИЛОВАНА ВИДАКА


четвртак, 24 децембар 2015 13:53

У оквиру обележавања 30 година Модерне галерије, у суботу, 26. децембра тачно у подне, биће отворена изложба слике ''Распеће'' Милована Видака. Истовремено, поводом значајног јубилеја - пуне три деценије успешног рада дома медијале у Ваљеву, сликар Љуба Поповић поклонио је за збирку Модерне галерије свој цртеж, рађен 1975. године у комбинованој техници оловке и темпере на великом формату. Захваљујући још једном вредном дару, Модерна галерија у Ваљеву има дагоцену збирку од око 130 цртежа нашрг Ваљевца, Љубе Поповића, који живи и ствара у Паризу.

Директор Модерне галерије Ваљево, Душан Јовановић, назначава да су приређивањем различитих актуелних програма привукли и млађу публику у ваљевску Модерну галерију, као и да у суботу, на отварању изложбе Распеће очекују бројне посетиоце из Београда. При томе подсећа да су у години јубилеја одржали неколико изузетно запажених изложби приказујући домаћој јавности велики избор, од око 50 слика, из колекције Драгољуба Драшка Милићевића. Због интересовања јавности, изложба је обележила прву половину године бележећи велики број посета. Потом, отворена је ''Колективна изложба цртежа'' како би указали на тужну чињеницу да стваралаштво Зорана Матића пада у заборав.

На самом измаку године, пред празнике, у суботу, 26. 12. тачно у 12 часова у Модерној галерији у Ваљеву биће отворена изложба ''Распеће'', названа према истоименој највећој слици коју је Милован Видак насликао у животу, радећи на њеном стварању пуну деценију.  

Прочитано 297 пута

1 коментар

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Банер

ТРЕНУТНО НА ВЕЗИ

Имамо 41 гостију на мрежи
Банер
Банер