In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Недеља, 24. Септембар 2017
21:05


РАДИО ВАЉЕВО 95,8 MHz

Слушајте нас уживо
(кликните на слику слушалица)


РАДИО ВАЉЕВО 2 - 103,5 MHz

Највећи хитови домаће забавне, народне и староградске музике

Слушајте нас уживо
(кликните на слику звучника)

ТРЕНУТНО СЛУШАТЕ...

Muzika i EPP

КУРСНА ЛИСТА

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер


  • ГУДАЧКИ КВАРТЕТ МИСС

БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ


петак, 08 јануар 2016 13:37

Гудачки квартет МИСС  по шести пут  овог 8. јануара  приређује Божићни концерт за Ваљевце, вечерас од 20 сати  у Центру за културу. Први концерт  у 2016.  години, у којој Гудачки квартет  МИСС обележава деценију рада, биће посвећен делима великана класичног звука. Музички израз квартета, брижљиво негован десет година зазвучаће кроз дела Пахелбела, Моцарта, Бородина, Глазунова, Офенбаха и Штрауса.

Ваљевски састав класичарки који је у нашем граду најпрепознатљивији управо према Божићном концерту, ове године обележава десет година успешног   рада, па је и програм планиран за вечерашњи концерт  припремљен  у складу са јубиларном годишњицом Гудачког квартета. Миссице ће извести композиције којима су се представиле на првом, као и касније одржаним концертима на овдашњој сцени, Пахелбелов Канон и Моцартову Малу ноћну музику, али и минијатуре романтичара које су често програм празничних концерата светских ансамбала попут Офенбахове Баркароле, Бородинових Половјецких игара,  дела  Штрауса,  Глазунова  и  других, рекла је за програм Радио Ваљева мр Сузана Радовановић Перић, прва виолина Гудачког квартета МИСС: ''Божић за нас увек има посебан значај. Почетак нашег концертирања је везан управо за сцену Центра за културу, а од 2009. године, Божић је време када почињемо нову концертну сезону. На нашу велику радост,  управо на великој сцени ваљевског Центра за културу,  овог 8. јануара изводимо први концерт у  години  у којој обележавамо десет година постојања, те у складу са тим овогодишњи Божићни концерт је за квартет МИСС другачији од претходних , што ће, надам се и наша публика као наш највећи покретач, 8. јануара и осетити'' - завршава мр Сузана Радовановић Перић.

 

Божићни концерт је и први овогодишњи програм на великој сцени Центра за културу, и уједно празнични поклон ове институције за суграђане те ће и ове године улаз на концерт бити бесплатан за све заинтересоване.

Божићни концерт Гудачког квартета МИСС, 20 сати, велика сцена Центра за културу Ваљево.
Прочитано 1170 пута
Више из ове категорије « БИОСКОП ЗА ВИКЕНД

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

Банер

ТРЕНУТНО НА ВЕЗИ

Имамо 3 гостију на мрежи
Банер
Банер